Klassisk Yoga

Kurs id : 111
Yoga-Pilates-Reformer
Onsdag kl.1905 - 2015
Pedagog: Vilde Lassem

Beskrivelse

Onsdag kl. 1905 - 2015. Lotussalen. Instruktør: Vilde Lassem. Nivå: Åpent. 

Klassisk yoga er en av hovedgrenene innenfor yoga, og mange av de nyere yogaformene har tatt utgangspunkt i Klassisk yoga. Dette er den rene stilen hvor man beveger seg fra stilling til stilling, ikke i flyt som dynamisk yoga, f.eks. Vinyasa yoga. 

Klassisk yoga består av stillinger (asanas), pusteteknikker (pranayama) og meditasjon. En time kan eksempelvis starte med enkel meditasjon med pusteteknikk før man går over til enkeltstillinger eller en serie stillinger, før man til slutt avspenner kroppen.
Klassisk yoga er en fysisk form for yoga, men rolig. Man lærer de grunnleggende stillingene som inkluderer sittende stillinger, stående stillinger, inverterte stillinger (opp ned), forover bøy og bakover bøy. Man tar seg tid til å finne den riktige stillingen for å sikre at kroppen er trygg under gjennomføringen. En fin time å starte med om man er ny til yoga, eller for å supplere ved siden av andre timer, for å få en dypere forståelse av hver posisjon. Denne timen passer også fint for de som har spesielle behov å ta hensyn til, som skader etc. fordi det går i roligere tempo enn Vinyasa og Ashtanga timene.

Vår kursplan